Urządzenia i Akcesoria
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
10 g alg morskich, suszonych np. wakame (patrz wskazówka)
-
800 g ogórków obranych, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
1 awokado
-
3 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g cukru
-
10 g sosu sojowego
-
20 g mirinu
-
50 g octu ryżowego
-
ziarna sezamu do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
525 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Duo z buraka
35 min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25 min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Pesto ze szczawiu
10 min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 min
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
3 godz. 45 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku
2 godz. 50 min
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 min
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1 godz. 15 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min